Eenvoudig
40 min. bereidingstijd
45 min. wachttijd
De Midden-Oosterse maakaroon hebben niets van doen met de Franse macarons. De Midden-Oosterse koekjes worden traditioneel gemaakt van semolina, olijfolie en anijszaad, ze worden gefrituurd en daarna in suikersiroop gedoopt. Dit is een iets gezondere manier om deze boterrijke koekjes te maken, en het is helemaal niet moeilijk.
De Midden-Oosterse maakaroon hebben niets van doen met de Franse macarons. De Midden-Oosterse koekjes worden traditioneel gemaakt van semolina, olijfolie en anijszaad, ze worden gefrituurd en daarna in suikersiroop gedoopt. Dit is een iets gezondere manier om deze boterrijke koekjes te maken, en het is helemaal niet moeilijk.
Bereiding
- Meng de gemalen pistachenoten, het amandelmeel, de suiker, mastiek, het bakpoeder en 18 theelepel zout in een grote kom tot het net is gemengd.
- Voeg de ingelegde citroen, citroenrasp, vanillepasta, honing, het ei en de boter toe, en meng alles goed met een houten lepel of spatel. Het moet een vrij plakkerig mengsel zijn.
- Strooi de poedersuiker uit op een groot bord en maak deegballetjes ter grootte van een walnoot van circa 30 gram. Rol de balletjes voorzichtig door de poedersuiker en zorg ervoor dat ze rondom goed bedekt zijn.
- Leg ze op gelijkmatige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de bakplaat af en zet hem 30 minuten in de koelkast.
- Verhit de oven tot 175 C en bak de koekjes 10-12 minuten of tot ze een beetje kleur krijgen. Laat ze volledig afkoelen voor je ze serveert.
- Als je de deegballetjes hebt gerold, kun je ze een paar weken in een diepvriesdoos in de vriezer bewaren. En als ze al gebakken zijn, blijven ze 5 dagen lekker in een koektrommel.
Boek: Boustany. Auteur: Sami Tamimi
Uit het boek
Boustany
€ 34,99