Samenwerking – Niets is zo gezellig als een borrelplank delen met vrienden of familie. En als die dan ook nog bomvol zit met kleurrijke Tex Mex gerechtjes, wordt het pas echt feest! Van loaded nachos tot sappige kippenvleugels en van malse gehaktballetjes in een tomatensalsa saus tot frisse wraprolletjes: deze
							
 
Op zoek naar een makkelijk en voedzaam pastagerecht waar het hele gezin van smult? Deze macaroni met tomaat en kipgehakt is een absolute aanrader! Boordevol groenten, rijk aan smaak en perfect voor drukke dagen. En gebruik je volkoren macaroni, dan krijg je ook nog eens een extra portie vezels binnen.
45 minuten
							
 
Ik ben echt dol op kaasfondue, maar er zijn een aantal mensen in mijn omgeving die niet zo goed tegen de geur van gesmolten kaas kunnen. Dus ik ging op zoek naar een kaasdip voor een borrel waarmee ik wel het gevoel van kaasfondue kon creëren, maar er verder niemand
10 minuten
							
Kijk, oliebollen bakken kunnen we natuurlijk allemaal. Alhoewel oliebollen halen ook een prima idee is (doe ik zelf ook altijd, haha). Maar als je nou wel wilt bakken voor Oud & Nieuw dan heb ik 5 net even anders bakrecepten voor je waar je de show mee steelt. Van Berliner
							
 
Samenwerking – Deze steak taco’s met cranberry salsa zijn een geweldig Tex Mex gerecht voor deze feestmaand! Ik zou ze maken op kerstavond, derde kerstdag, Oudejaarsdag of gewoon wanneer je er zin in hebt ;-). Ik serveer de steak taco’s afwisselend met een broccolisalade met witte kaas, maar soms ook
40 minuten

							
 
Ben je op zoek naar een amuse of hapje dat indruk maakt, maar niet ingewikkeld is om te maken? Deze krokante polenta bites met truffelmayonaise zijn precies wat je nodig hebt. De romige polenta vormt de perfecte basis, terwijl de krokante buitenkant en de luxe smaak van truffelmayonaise zorgen voor
1 uur 15 minuten
							
 
Samenwerking – Zin in een avondje Tex Mex thuis? Maak dan deze loaded nacho’s met gehakt, paprika en pico de gallo! Een loaded nacho’s schotel die vol smaak zit en heel makkelijk te maken is. Het gehakt bak je vooraf samen met de paprika en kruidige taco specerijen. Daarna maak
35 minuten
							
 
Helemaal verslingerd ben ik aan dit nieuwe borrelhapje. De bloemkool tempura wordt lekker sticky door de kruidige ketjapsaus en combineert perfect met de krokante spicy zeewiersnacks. Als je deze bloemkool tempura gaat maken, is het wel belangrijk dat je de roosjes bloemkool op het laatste moment frituurt. Want zo blijft
35 minuten
							
 
Ik ben mijn hele leven al dol op appelflappen. Tja, wie is er niet groot mee geworden, toch? Maar wat blijkt, ik had nog helemaal geen recept voor appelflappen op mijn blog staan, maar daar gaat vandaag verandering in komen. Nou is appelflappen maken niet heel erg lastig. Met wat
40 minuten
							
 
Samenwerking – Gevulde kiprolletjes is een van mijn meest favoriete gerechten voor de feestdagen of een etentje. Het is makkelijk om te maken, betaalbaar, je kunt eindeloos variëren met de vulling en het is een echte gezinsfavoriet. Dus ook dit jaar staat ‘ie weer op het menu gedurende de feestmaand!
45 minuten
							
 
Met geroosterde kip tijdens een feestelijk diner kan het bijna niet mis gaan, omdat het heel makkelijk te maken is. Je hebt alleen even de tijd nodig om de kip te marineren en vervolgens doet de oven de rest van het werk. Voor deze geroosterde kip maakte ik een marinade
5 uur 5 minuten
							
 
Deze romige geitenkaasdip maak je in een handomdraai en smaakt heerlijk bij de borrel of als start van een feestelijk diner in combinatie met deze zelfgemaakte glühwein. Voor de dip combineer ik geitenkaas met ricotta als basis en daar gaat nog wat Parmezaanse kaas, honing, sinaasappel en zwarte peper bij.
20 minuten
							
 
Ik drink nu al een tijdje vrijwel geen alcohol meer om de opvliegers tegen te gaan en dat werkt verbazingwekkend goed! De opvliegers zijn zo goed als verdwenen en ik ontdek steeds meer feestelijke alcoholvrije drankjes waar ik echt heel blij van word. Speciaal voor de kerstdagen wilde ik een
30 minuten
							
 
Samenwerking – Bij ons thuis is boerenkoolstamppot een van de favorieten van het oudste kind. Daarnaast is hij ook dol op Tex Mex en dat inspireerde me voor dit fusion gerecht waar ik mijn Tex Mex receptenfeest voor dit jaar mee afsluit. Het werden taco’s met boerenkool, aardappel, oude kaas
40 minuten
							
 
Op zoek naar een feestelijk vegetarisch borrelhapje? Maak dan deze crostini’s met geitenkaas, geroosterde Honingtomaten en tijm! Hartstikke makkelijk om te maken en heerlijk rijk van smaak door de Honingtomaten die nog lekkerder worden doordat je ze roostert met balsamicoazijn en honing. Hieronder vind je het recept van deze crostini’s
40 minuten
							
 
Soms neem je een hap van iets en daarna kun je niet meer stoppen met eten. Dat overkomt me eigenlijk vrij vaak, maar toen ik plaats nam aan de eettafel van Hilal, beter bekend als Moons Kitchen, was ik verloren. Alles wat op tafel stond was buitengewoon lekker, maar haar
1 uur 10 minuten
							
 
Samenwerking – Als ik ergens blij van word in de Tex Mex keuken dan is het wel van loaded nacho’s. Niet voor niets heb ik er al een aantal recepten voor online staan en daar voeg ik vandaag nog een knaller van een recept aan toe, namelijk mijn loaded tuna
40 minuten
							
 
Voordat ik jullie ga verblijden met het recept van deze zelfgemaakte aioli is het eerst tijd voor een verhaaltje. Oorspronkelijk kom ik uit Leerdam en daar heb ik mijn hele jeugd doorgebracht. Mijn moeder woont er nog steeds en daar gaan we geregeld op bezoek. Soms willen we even gezellig
10 minuten
							
 
Vandaag zet ik een van de favoriete recepten van mijn mannen in het zonnetje! Helemaal verzot zijn ze op dit broodje kip hotdog met gekarameliseerde uien, gegrilde paprika en mosterdketchup. Die je ook nog eens supermakkelijk maakt. Gebruik er een grillpan voor de kip hotdogs of zet de barbecue aan,
1 uur 5 minuten
							
 
Wanneer ik thuis boerenkoolstamppot maak, staat de middelste van ons gezin op de banken te juichen, begint de oudste man al zijn telefoon te pakken om eten te bestellen en gedraagt de jongste zich als Zwitserland. Oftewel, hun emoties aangaande het fenomeen ‘stamppot met boerenkool’ waren niet volledig gesynchroniseerd ;-).
45 minuten
							
 
Vandaag krijgen jullie van mij het recept voor een broodje stoofvlees wat ik gemaakt heb met lokale producten. Een knapperige Italiaanse bol besmeerd met een laagje gezouten boter. Daarop komt het malse stoofvlees van Hoeve Biesland wat ik heb gestoofd met onder andere 5-spices, sinaasappel en ketjap. Als laatste nog
2 uur 50 minuten
							
 
Soms, héél soms, hebben mijn mannen gelijk. Duurt altijd even voordat ik het wil toegeven, maar in het geval van deze loaded fries met kip ketjap hadden ze gelijk ;-). Laat ik eerst eens even teruggaan naar het begin… Ik ben namelijk dol op loaded fries. Je weet wel, een
45 minuten
							
 
Een oliebol zonder rozijnen is voor mij geen oliebol, maar ik weet ook dat de meningen daarover zijn verdeeld ;-). Waar ik ze wel perfect voor vind is om te vullen! Met banketbakkersroom bijvoorbeeld en dan zijn het Berliner oliebollen, afgeleid van de Berliner bollen. En als je daar vervolgens
45 minuten
															





















