Vandaag staat er een romige preirisotto op het menu en die serveer ik met gebakken pietermanfilet. Een ondergewaardeerde vis uit onze eigen kustwateren, zoals de Noordzee en Atlantische Oceaan. Ik voeg ook nog wat tomaatkruim en verse citroen toe, een heerlijke combi die de delicate smaak van de pieterman versterkt.
50 minuten
Eigenlijk had ik zin in paella, maar ik had nog risottorijst in huis. Met als resultaat een pan risotto, lichtjes geïnspireerd op de smaken van paella, maar die toch een volledig eigen smaakprofiel kreeg. Ik heb het over deze risotto met venkel, gerookte paprika en gamba. Waar ook nog kruiden
50 minuten
Vegetarisch koken is voor veel mensen vaak nog best een uitdaging, zeker als je in de beginfase een of twee dagen vlees, vis of gevogelte wilt verruilen voor vegetarisch. In eerste instantie ga je vaak vervangen, maar op een gegeven moment ontdek je dat je groenten gewoon de glansrol kunt
35 minuten
Met de combinatie van boerenkool en rookworst kun je echt alle kanten op. Stamppot natuurlijk, maar ook in een soep, op een pizza en zelfs in een tosti heb ik het weleens gegeten. En vandaag ga ik daar een nieuwe variatie aan toevoegen en die was me toch lekker! Ik
45 minuten
Voor mij is een bord risotto ultiem comfort food. Ik kan het iedere week wel eten, en vind niets zo rustgevend als het roeren in een pan met risottorijst en bouillon. Misschien deelt niet iedereen dat laatste met me, maar ik weet wel dat er veel risottoliefhebbers onder mijn volgers
Risotto kun je ook heel goed met rode wijn maken. En dat was het eerste waar ik aan dacht toen ik allemaal authentieke producten uit Zuid-Tirol kreeg toegestuurd. En naast rode wijn en Zuid-Tiroler kaas voegde ik ook nog wat blokjes appel toe, wat verrassend goed uitpakte. Kom, we gaan
45 minuten
Voor een bord met lekkere risotto mag je mij altijd wakker maken. In de zomer voeg ik graag iets van citrus toe voor een frisse variant. Zoals in deze citroenrisotto met groene asperges. Deze keer niet met Parmigiano of andere harde Italiaanse kaas, maar met feta. En dat was een
Mijn oudste van 7 houdt echt niet van paddenstoelen. Maar ik wel. Hij hoeft ze daarom niet te eten, die afspraak hebben we met elkaar gemaakt. Maar ik eet ze dus wel en dat maakt me creatiever in de keuken. Zoals bijvoorbeeld in dit zalige recept voor risotto met spinazie,
In de maand januari staat Francesca Kookt in het teken van kinderen. Nu baby Zayne bijna 1 jaar wordt en maar blíjft eten, vond ik het tijd worden om hier weer eens wat aandacht aan de culinaire opvoeding te besteden! Ik heb er niet voor niets een boek over geschreven.
Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen, van die glimmende, plakkerige drumsticks. Ik krijg altijd direct zin om mijn tanden erin te zetten. Zelf heb ik ze weleens nagemaakt met honing, maar aangezien ik ook fan ben van balsamico leek het me helemaal fantastisch om ze juist daarmee sticky
Misschien kunnen jullie je nog wel herinneren dat Francesca voor Kerst een heerlijke risotto alla Milanese maakte. Per ongeluk (of misschien wel expres) had ze behoorlijk wat over van de risotto. Een perfect gerecht voor overblijfselen van risotto zijn arancini. Oftwel gefrituurde risottoballetjes. Ik moest toen we iets probeerde te
Onlangs bereidde ik deze risotto alla Milanese als doordeweekse maaltijd en wist daarna gelijk dat ik er ook een kerst voorgerecht van ging maken. Zo gezegd, zo gedaan en vandaag krijgen jullie het recept. Risotto alla Milanese is trouwens niets meer of minder dan risotto met ui, saffraan en Parmezaanse
Vandaag deel ik met jullie het laatste recept uit de risotto maestro wedstrijd. Jeroen stuurde een recept in met een flinke Hollandse knipoog. Namelijk een risotto met zuurkool en porcini. Ik voegde daar nog wat uitgebakken spekjes aan toe en zo zaten we opeens een typisch Hollands recept met risotto
De afgelopen weken hebben jullie de risotto maestro wedstrijd kunnen volgen hier. De winnaars zijn inmiddels bekendgemaakt en vandaag is het weer tijd om een van de winnende recepten te publiceren. Judith won de tweede prijs in de wedstrijd met haar bietenrisotto met feta, gekarameliseerde walnoten en muntolie. Bietjes en
In 2015 organiseerde ik samen met Riso Gallo de risotto maestro wedstrijd. Met recht een heerlijke wedstrijd, we hebben ontzettend genoten van alle recepten die zijn ingestuurd. In dit artikel deel ik het recept van winnares Suzanne Windt met jullie. Haar risotto met mosterd, paddenstoelen, tijm en chorizo was de
Een van de succesnummers hier in huize Kookt in de categorie risotto’s is deze tomatenrisotto met basilicumolie. De risotto zelf is vrij basic, maar wordt helemaal fantastisch door de toevoeging van zelfgemaakte basilicumolie. En zo kun je met maar een paar ingrediënten een smaakbom maken van je risotto, voor mij
Een alleskunner die net zoveel kan als 6 verschillende keukenapparaten. Dat is de nieuwe KitchenAid Cook Processor. Een aantal maanden geleden werd dit revolutionaire alles-in-1 apparaat gelanceerd (check hier mijn filmpje) en daarna ging ik ermee aan de slag. Ik parkeerde de keizerrode Artisan beauty op mijn aanrecht en heb
Zelfs als je in de kroeg staat, kun je geïnspireerd raken voor nieuwe recepturen. Zo stond ik laatst aan de bar (een feest dat tegenwoordig nog slechts halfjaarlijks plaatsvindt) en leuke Bas, onze barman, was een heel verhaal aan het vertellen over het weekend. Zijn verhaal ben ik inmiddels kwijt,
Zelf risotto maken klinkt als een uitdaging, maar het is zeker de moeite en tijd waard. Ik had de eer om het maken van risotto te leren van een echte expert. wat een feestje om te doen! Risotto maken zoals in Italië In Italië weten ze het maar al te
Bo maakt nooit zelf risotto. Tot gisteravond en dat was zo’n succes waardoor ze het recept gelijk met jullie deelt! Risotto, daar begon ik nooit aan. Ik hoorde te vaak op programma’s als Masterchef dat de gemaakte risotto niet te pruimen was. Dan kon dus niet anders dan moeilijk zijn,
Alhoewel niet mijn beste foto’s, maar ik moet toch dit recept van risotto met groene asperges met jullie delen! Want het is zo heerlijk in al zijn eenvoud en laten we daar nou heel erg blij van worden op de blog 🙂 Ik raakte geïnspireerd door Janneke Phillipi. Zij schrijft
We eten in Nederland erg weinig vis. Dat is het beste aan te tonen in cijfers. Gemiddeld eet een Nederlander iets meer dan 80 kilo vlees versus nog geen 4 kilo vis per jaar. Dat is best een groot gat waar zelfs ik wel even van schrok. Ons gezin zit