Snelle pasta recepten die je binnen 30 minuten op tafel zet

Snelle pasta is ht antwoord op drukke weekdagen. Zelf vinden we het ultiem comfortfood. Daarom hebben wij heerlijke pasta’s voor je verzameld, allemaal snelle recepten die binnen een half uur op tafel staan!


Lees verder na de advertentie

Recepten voor snelle pasta

Je kent het vast: je hebt een lange dag achter de rug nadat je vroeg bent opgestaan. Eigenlijk heb je helemaal geen zin om uitgebreid te koken en het weekmenu te maken, maar je wil wel een voedzame maaltijd op tafel zetten.

Recepten voor snelle pasta zijn d ideale oplossing voor drukke dagen en zijn daarmee de perfecte recepten voor het avondeten. Zo houd jij meer tijd over om bijvoorbeeld Foodies te lezen…

Foodies Itali

7.50

Keer op keer wordt de keuken van dit zonnige land verkozen tot de beste van de wereld en wij begrijpen wel waarom. In deze editie nemen we je mee naar Itali!

  • Maak zoete recepten met citroen
  • Leer alles over wijnen van de Etna
  • Ontvang gratis mini-kaasgids


Bestel nu

cover Foodies Itali 2025

Snelle pasta recepten

Het grote voordeel van een snelle pasta? Je kunt er eindeloos mee variren! Met verschillende ingredinten kun je het zo gezond (of ongezond) maken als je zelf wilt. Dat bewijzen deze heerlijke recepten wel:

Snelle Pasta met gebakken ham en radijsjes


Pasta met gebakken ham en radijsjes

Natuurlijk ken je een broodje warme beenham. Wist je dat ham ook erg lekker is in een snelle pasta? In dit recept snijd je een dikke plak beenham in reepjes. Vervolgens bak je deze met wat knoflook en de radijsjes goudbruin. Een feestje op je bord!

Naar het recept

snelle Pasta cacio e pepe


Pasta cacio e pepe

Letterlijk vertaald vanuit het Italiaans betekent het kaas en peper. Klinkt helemaal niet zo spectaculair toch? Geloof ons, dat is het zeker! Je gebruikt een mix van pecorino en parmezaan. Versgemalen zwarte peper (niet te zuinig) erbij en er staat een geweldige pasta op tafel.

Naar het recept

Rigatoni alla norma snelle pasta


Rigatoni alla norma

De twee hoofdingredinten van een typische pasta alla norma zijn tomaat en aubergine. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Sicili. Voor wat extra smaak voegen we er in dit recept nog wat kappertjes en verse basilicum aan toe.

Naar het recept

beerwulf pasta alla salcissa


Pasta alla salsiccia

De pasta alla salsiccia is een echte Italiaanse klassieker. Je brengt de pasta op smaak met de zogenaamde salsiccia worst, ook wel bekend als venkelworst. Doordat deze Italiaanse worst gekruid is met venkel en anijs zit dit gerecht bomvol smaak!

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.


Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?

snelle Pasta met tuinbonen en pancetta


Pasta met tuinbonen en pancetta

Pancetta is Italiaans spek afkomstig van de varkensbuik. Dit spek wordt gekruid en hangt vervolgens zo’n drie maanden te drogen. Het spek is vol van smaak en smelt weg op je tong. Combineer dit met tuinbonen en wat room en je hebt met een half uur deze prachtige maaltijd op tafel staan.

Naar het recept

Eenpansgerechten: romige venkelpasta


Romige venkelpasta met worst

Worst kan ontzettend lekker zijn in een snel gerecht, zeker als je het combineert met venkelzaad. Probeer maar eens met dit heerlijke n romige recept, dat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat!

Naar het recept

Nog niet genoeg inspiratie? Lees dan ook: Makkelijke recepten: simpel n lekker

Onze favoriete snelle pasta:

Pappardelle met worst

Pappardelle met worst van Jamie Oliver

Deze pappardelle met worst van Jamie Oliver staat al in een kwartier op tafel, zonder dat je hoeft in te leveren op smaak!


Bekijk volledige recept

Bereiding

  1. Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen in de lengte in 3 cm brede reepjes om de pappardelle te maken.

  2. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Hak de bovenste helft en de takjes van de bos peterselie fijn en houd ze apart. Zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur.

  3. Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan, knijp het worstvlees uit het velletje in de pan en maak het rul met je lepel (als je een vegetarische worst gebruikt kun je hem verkruimelen of in dunne plakjes snijden). Roerbak het 2 minuten en doe de knoflook, peterseliesteeltjes en venkelzaadjes erbij.

  4. Giet, wanneer het bruin is, een flinke scheut rode wijn in de pan, laat het verdampen, voeg de tomatenpassata toe en doe de pasta in de pan. Giet er zoveel kokend water bij tot de pasta net onder staat ongeveer 300 ml.

  5. Laat de saus 4 minuten inkoken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een mooie rijke saus hebt. Verdun hem eventueel met een extra scheutje kokend water.

  6. Draai het vuur uit, roer de peterselieblaadjes erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Maak de pappardelle af met geraspte parmezaan en als je wilt een paar drupjes extra vierge olijfolie.

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE), Photography: David Loftus, 2022; Richard Clatworthy, 2022.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.

Onze tips

Profielfoto van

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza ht beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.