Voedzame quesadilla traybake waar de kids dol op zijn – Francesca Kookt

Samenwerking – We zijn thuis nog niet helemaal terug in het ritme na de zomervakantie. Wat wel goed lukt, is weer lekker voedzaam eten! En dat kan ook prima met een Tex Mex comfort food randje. Want wat dacht je van deze heerlijke quesadilla traybake uit de oven die ik …

Samenwerking – We zijn thuis nog niet helemaal terug in het ritme na de zomervakantie. Wat wel goed lukt, is weer lekker voedzaam eten! En dat kan ook prima met een Tex Mex comfort food randje. Want wat dacht je van deze heerlijke quesadilla traybake uit de oven die ik samen met Santa Maria maakte? Die heb je super snel in de oven staan en dan kun je in die tijd nog even wat schoenen, tassen en was opruimen.

Je kunt de vulling van de quesadilla traybake ook vast een dag eerder preppen zodat je vlak voor het eten de tortilla wraps alleen nog maar hoeft te vullen en in de oven hoeft te schuiven. Onze jongens thuis waren er dol op!

Wil je zien hoe ik dit gerecht maak? Scrol dan helemaal naar beneden voor de reel die ik ervan heb gemaakt.

Meer Tex Mex recepten? Hier vind je ze allemaal.

Ingrediënten

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 400 gr kipgehakt
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning mix
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 150 gr mais, uitgelekt
  • 8 Santa Maria Whole Wheat Tortilla’s
  • 150 gr geraspte cheddar
  • optioneel: fijngehakte peterselie of koriander
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa

Aan de slag!

20 minuten

Oventijd 15 minuten

  • Fruit de ui en knoflook voor een paar minuten in 2 el olijfolie. Voeg het kipgehakt toe samen met de Taco Seasoning Mix en 1 el water. Bak rul.

  • Bak de rode paprika en courgetti mee voor een paar minute en roer de mais erdoor.

  • Vul iedere tortilla met 1/8 deel van het mengsel + geraspte kaas. Vouw dubbel en leg op een bakplaat (die met bakpapier is bekleed). Beetje tetris’en, maar het past. Kwast de bovenkanten in met een dun laagje olie en strooi er optioneel nog wat chili flakes over als je van pit houdt.

  • Bak 15 minuten in de oven op 200 graden tot ze goudbruin en krokant zijn.

  • Bestrooi optioneel met kruiden en serveer met de chunky wrap salsa om te dippen.

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen. 
  • De vulling kun je al eerder voorbereiden, maar het afbakken in de oven moet je op het laatste moment doen. 
  • Bereiding: 20 minuten + Oven: 15 minuten

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze quesadilla traybake! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.